Szállás

Lovaglás

Aktív pihenés Szigetközben!

Lovasudvarunkban a teljesen kezdő lovasoknak is lehetőségük van kipróbálni e csodálatos sportot.

Lovasoktatóink:

Sebestyén Tibor (agrármérnök), és Szelle Viola (agrármérnök) lovastúra-vezető vizsgával, több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek. A Magyar Póni Klub Szövetség továbbképzésein folyamatosan részt vesznek.

A Lovasudvar a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség legmagasabb, 5 patkós minősítési fokozatát nyerte el (Győr-Moson-Sopron megyében egyedül), és tartja több, mint 10 éve.

A Nyugat - Magyarországi Egyetem Mintagazdaságaként aktívan tevékenykedik az egyetemisták gyakorlati képzésében.


Tereplovaglás a Szelle Lovasudvarban


 

További videók megtekintéséhez kattints a szövegre!

Lovas oktatás

Oktatóink futószáron, 20 perces foglalkozásokkal kezdik tanítani a kezdőket a lovaglás alapjaira. Az önállóan megállni és elindulni tudó tanulók osztályban folytatják tanulmányaikat, ahol egy vezető lovas, és egy lovasoktató van a segítségükre.

 

A 45 perces lovaglás során az új tananyag tanulása, és a hibák javítása mellett ügyességi feladatokat is gyakorlunk. A foglalkozásokat már kisiskolások is elkezdhetik. Kisebb testvéreket, gyerekeket pónira és alacsonyabb termetű lóra ültetünk egy kis séta erejéig.

 

Az oktatásban a Magyar Póni Klub Szövetség oktatási rendszerét (elmélet, gyakorlat, lóápolás) alkalmazzuk.

 

Lovaglás terepen

Lovasudvarunk a tereplovagolni vágyó lovasoknak a lehető legjobb választás. A birtok elhelyezkedéséből adódóan a lovastúrákon résztvevők az indulástól a megérkezésig lakott területet csak a legritkább esetben látnak. Az erdőkön, mezőkön, réteken, aratás után tarlókon (- a tulajdonosok engedélyével) vezető lovaglások alakalmával csodálatos élményekben lehet része a lovasoknak.

 

Lovaskurzus a Szelle Lovasudvarban

Évek óta nagy sikerrel kerülnek megrendezésre lovaskurzusaink. Ezek a bentlakásos képzések reggeltől estig a ról szólnak. Azoknak a gyerekeknek a jelentkezését várjuk, akik szívesen töltik kedvencükkel egész napjukat, hol kint terepen, erdők mélyén barangolva, hol pedig bent a pályán a tudásukat, technikájukat csiszolgatva.

Látogass el hozzánk, tölts el egy igazi lovas hetet a Szelle Lovasudvarban.

 

 

Részletes információ a gyereksarok menüpont alatt található

(kattints a képre)

 

 

Pár fotó lovainkról, lovardánkról

Kérdezz tőlünk!

Elérhetőségeink

Név:
Szelle Lovasudvar és Panzió
Cím:
9226 Dunasziget Sérfenyő u. 99.
Telefon:
+36 (96) 233-515
Mobil:
+36 (30) 838-4480
Email:
A Lovasok.hu partnere vagyunk | Honlapkészítés: Organik Webdesign Győr