Kerékpár túrák

Kerékpártúra

Aktív pihenés Szigetközben!

A Szigetköz a kerékpárosok kedvelt kirándulóhelye. Számos útvonal segít eligazodni a falvakban. Rengeteg lehetőséget ad a kikapcsolódásra a táj sokszínűsége, szépsége. Bebarangolhatjuk kerékpárral a csodálatos szigetvilágot, érintve a kedves településeket. Kiépített kerékpárút Mosonmagyaróvártól Győrig van. A Bécs-Budapest útvonal keresztülszeli a Szigetközt.

Kerékpárral a Szigetközben

Melyik kerékpáros ne szeretne egy jól sikerült túra után kényelmesen elnyújtózni, kényelmes, csöndes, családias környezetben? Megbeszélni a nap eseményeit egy kellemes grillezés mellett? Felkészülni a következő napra? Megtervezni az útvonalat, a nagy helyismerettel rendelkező házigazda jó tanácsait figyelembe véve?

 

Mi mindezt tálcán kínáljuk Önnek!

 

Jöjjön el Dunaszigetre a Szelle Panzióba, és felejthetetlen élményekben, pihentető kikapcsolódásban lehet része! A kerékpározás mellett rengeteg egyéb program, lehetőség közül válogathat! Természetesen az egyéni igények kielégítése céljából minden tőlünk telhetőt megteszünk vendégeink kényelméért.

Útvonal ajánló

 

A Duna menti nemzetközi kerékpárút része a Szigetközön átvezető szakasz. A kerékpárutak mellett a töltések és kisforgalmú mellékutak is alkalmasak a kerékpározásra. 

 

1. túra


Dunaszigetről indulva Halásziig kis forgalmú úton haladunk, majd Mosonmagyaróvárig kerékpárút áll rendelkezésünkre! A városban megtekinthetjük a nagy múltú várat, a Nepomuki Szent János szobrot, a Cselley-házat, a Hanság Múzeumot, templomokat, a rengeteg látnivalót!

Mosonmagyaróvárról több irányban is folytathatjuk utunkat. Feketeerdő felé kanyarodva Dunakiliti irányába haladunk, ahol a Hét Vezért tiszteletére ültetett, 110 éves tölgyek mellett visz az utunk. Dunakilitin megtekinthetjük az erőművet, majd Tejfaluszigeten átkerekezve visszaérkezünk Dunaszigetre.

A körtúra 31km hosszú.

 

2. túra


Dunaszigetről Mosonmagyaróvárra az első túraútvonal szerint tekerünk el. A városból az Aranyossziget úton, majd a Rév utcán végighaladva jutunk el a Mosoni-Duna felett ívelő hídhoz. Innen Máriakálnok irányába megyünk. Máriakálnokon , a falu szélén álló kápolna szetélyében található a kálnoki csodatévő Szűz Mária szobra. Máriakálnokról Halászi irányába indulunk tovább. Halásziba érve elkanyarodunk jobbra, Püskiig meg sem állunk. Ott a templom előtt Kisbodak felé vesszük az irányt. Kisbodakon a Szent Kristóf pihenőhelynél lehűsíthetjük magunkat, majd a töltésen egészen Dunaszigetig kerekezünk!

A körtúra 45 km hosszú.

Kérdezz tőlünk!

Elérhetőségeink

Név:
Szelle Lovasudvar és Panzió
Cím:
9226 Dunasziget Sérfenyő u. 99.
Telefon:
+36 (96) 233-515
Mobil:
+36 (30) 838-4480
Email:
A Lovasok.hu partnere vagyunk | Honlapkészítés: Organik Webdesign Győr